Verbeteringswerken diverse straten en aanleg fietssuggestiestroken

Op 2 februari 2023

Lokaal bestuur Lubbeek gaat werk maken van verbeteringswerken in de Pastorijstraat, Nachtegalenstraat, een deel van de Gemeentestraat en van de Bollenberg. De wegen zullen grondig worden opgeknapt en er zal een nieuw voetpad worden aangelegd, evenals nieuwe fietssuggestiestroken en nieuwe wegmarkeringen.

Volgens schepen Davy Suffeleers waren deze stukken verkeersinfrastructuur al jaren in slechte staat en verdienden ze aangepakt te worden. "Ze lagen er al jaren slecht bij en verdienden aangepakt te worden. Door dit herstel werken we aan een betere verkeersveiligheid in deze straten", aldus schepen Suffeleers.

De werken passen binnen de inspanningen van de gemeente om de verkeersveiligheid te verbeteren. De werkzaamheden worden uitgevoerd door gekwalificeerde aannemers en zullen binnen enkele maanden starten.  De kostprijs van deze verbeteringswerken wordt geraamd op ca. 1 miljoen euro.

Schepen voor mobiliteit Tania Roskams vult aan: “De nieuwe fietssuggestiestroken verbeteren bovendien de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers door duidelijk aan te geven waar hun plaats in het straatbeeld is.”

De gemeente Lubbeek waakt over de belangen van haar inwoners en zal hen tijdig informeren over de voortgang van deze projecten.

Schepen Suffeleers sluit af: “We vragen de inwoners om begrip te hebben voor eventuele ongemakken tijdens de uitvoering van deze verbeteringen en zijn vastbesloten om onze gemeente te verbeteren voor haar inwoners.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is