Verslag doorlichting Lubbeekse gemeentescholen gepubliceerd: Uitstekende onderwijskwaliteit maar infrastructuur ondermaats!

Op 16 april 2009

De Vlaamse administratie Onderwijs & Vorming heeft recent haar doorlichting van de gemeentescholen van Pellenberg, Linden en Binkom gefinaliseerd. Onderwijskundig pedagoog en provinciaal N-VA voorzitter Theo Francken, wist er de hand op te leggen.

Uit de verslagen blijkt dat het onderwijskundig en onderwijsondersteunend functioneren van deze scholen goed verlopen. Zo is er onder meer sprake van ‘een gemotiveerd, dynamisch pedagogisch team’ en ‘een veilig en stimulerend pedagogisch klimaat waarin de kinderen maximale ontwikkelingskansen krijgen.’

Dat verdient een dikke pluim voor het hele schoolteam!

Dit inhoudelijk sterke werk steekt in schril contrast af met de waslijst aan opmerkingen over het zogenaamde ‘risicobeheersingsbeleid’. Dit is, kort gezegd, de infrastructuur. De opmerkingen gaan van het gebrekkige sanitair, over onveilige verlengsnoeren tot opmerkingen over het gebrek aan brandveiligheid (zie bijlage I). Meer nog, in Pellenberg stelt de inspectie onomwonden: ‘Eén kleuterklasje is ingericht in een vroegere kleine sanitaire ruimte en beantwoordt niet aan de regelgeving. Deze huisvesting biedt onvoldoende mogelijkheden om de kleuters toe te laten zich maximaal te ontwikkelen.’

Desalniettemin krijgen alle scholen een positief advies tot juni 2011. Tegen dan moet er tegemoet gekomen zijn aan de opmerkingen van de inspectie.

Kortom, het is overduidelijk dat de N-VA met haar jarenlange kritiek op de gebrekkige gemeentelijke onderwijsinfrastructuur, overschot van gelijk krijgt.

N-VA Lubbeek geeft een pluim aan het personeel van alle Lubbeekse gemeentescholen, maar roept tegelijkertijd het gemeentebestuur op om snel werk te maken van de broodnodige, grondige renovatie van de gemeentelijke basisscholen van Pellenberg en Binkom. De nieuwbouw van de gemeenteschool van Linden, mag hier als voorbeeld dienen!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is