Troeven in rustig groen?

Op 14 november 2003

Muisstil rond Lubbeeks stiltegebied

De Nieuw-Vlaamse Alliantie Lubbeek vindt dat het zeer stil is rond het dossier van het stiltegebied ten oosten van Pellenberg (rond de Lubbeekstraat).
In punt 2.4.2. van het milieubeleidsplan van Lubbeek 2000-2004 vernemen we dat het gebied ten oosten van Pellenberg ten laatste in 2003 zal uitgeroepen worden tot stiltegebied. Hiervoor worden er door de gemeente enkele acties gepland. Zo zal er o.a. werk gemaakt worden van de afbakening van het gebied zodat het de officiële status ‘Stiltegebied’ kan krijgen. Dit is zeer belangrijk want enkel via deze erkenning kan men dit gebied beschermen én enkel zo kan men dus zorgen voor de ‘rustige, groene troeven’ waarop onze gemeente zo trots wil zijn. Verder voorziet de gemeente enkele beperkingen en maatregelen die moeten instaan voor de bescherming van het gebied, sluipverkeer zal aangepakt worden en geluidsverstorende activiteiten zullen zoveel mogelijk beperkt worden. Ten slotte verbindt de gemeente zich ertoe de bevolking te informeren en te sensibiliseren, bvb. door het plaatsen van informatieborden., maar ook het recreatieve (wandelen, fietsen,…) zou niet uit het oog verloren worden. De gemeente voorzag hiervoor in haar begroting een bedrag van ongeveer 12.400 Euro (ca. 500.000 Bef).
De N-VA Lubbeek is absoluut verheugd om te lezen dat de gemeente Lubbeek werk wil maken van de bescherming van het milieu en de prachtige Lubbeekse natuur. Wij hopen dan ook dat de gemeente in de resterende anderhalve maand haar woord zal houden en aan dit dossier zal werken.
Indien er geen schot in dit dossier komt, voelt N-VA Lubbeek zich genoodzaakt om aan de raadszaal een informatiebord te gaan plaatsen met daarop volgende boodschap:

‘Ssssst, in dit stiltegebied rust het Lubbeekse gemeentebestuur!’

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is