Na stad Genk, Lubbeek eerste gemeente waar langer werken mogelijk wordt

Op 28 maart 2013

Verantwoordelijkheid genomen

"We hebben dan maar zelf de verantwoordelijkheid genomen en zelf de rechtspositieregeling van ons vast personeel gewijzigd", verduidelijkt burgemeester Theo Francken (N-VA). "Doorwerken na 65 mag voortaan bij ons, als het schepencollege instemt."

Ambtenaren op het federale en het Vlaamse niveau kunnen al langer op een gelijkaardige regeling rekenen. Na 65 mag men daar verder werken als men de toelating krijgt van de baas, jaar per jaar, niet beperkt in de tijd.

 ‘Zo kunnen gemotiveerde mensen met veel ervaring zorgen voor continuïteit van de dienstverlening en begeleiding van nieuwe jonge medewerkers.’ aldus Tania Roskams, schepen van personeel (N-VA). ‘Daarnaast is het belangrijk dat alle overheden hun verantwoordelijkheid nemen in het delicate eindeloopbaandebat, dus ook de steden en gemeenten. Langer werken mag en kan niet langer een taboe zijn. Wie ook na de kaap van de 65 jaar actief wil blijven op de arbeidsmarkt moet die kans krijgen. Meer nog, men zou dit moeten belonen in plaats van bestraffen. Ik betreur dat de vakbonden tijdens het sociaal overleg lieten verstaan hiermee niet te kunnen instemmen.’ besluit burgemeester Francken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is