N-VA Lubbeek steunt het Laeversfonds voor ALS-onderzoek

Op 21 juni 2013

Op zondag 9 juni organiseerde N-VA Lubbeek haar ‘Eerste groot eetfestijn van burgemeester Theo Francken en N-VA Lubbeek’. Het opzet was om de helft van de opbrengst aan het Laeversfonds voor A.L.S.-onderzoek te schenken.

Het eetfestijn was met meer dan 400 aanwezigen een overweldigend succes.

De kassa werd afgesloten met een winst van 3.100 EUR. Dit maakt het feest compleet want dat betekent dat N-VA Lubbeek, van ganser harte, maar liefst 1.550 EUR aan het Laeversfonds ter bestrijding van de dodelijke spierziekte A.L.S. kan schenken. Prachtig!

Door de bekendmaking van de gift op vandaag 21 juni, de Wereld-A.L.S.-dag, draagt N-VA Lubbeek eveneens bij om het A.L.S.-onderzoek onder de aandacht te brengen van de overheden en het brede publiek. Iedereen kan immers A.L.S. krijgen en tot op dit ogenblik bestaan er nog geen behandelingen om de ziekte te stoppen.

A.L.S. is een zeldzame spierziekte, waardoor je uiteindelijk niet meer kan bewegen, spreken of slikken. Elk jaar sterven in België ongeveer 200 mensen aan deze tot nog toe ongeneeslijke ziekte.

Burgemeester, N-VA-schepenen en N-VA-gemeenteraadsleden van Lubbeek bedanken iedereen voor zijn aanwezigheid op het eetfestijn. De bijdrage van eenieder in de gift wordt ten zeerste geapprecieerd. In het bijzonder bedanken zij ook de vele helpende handen die dit feest mogelijk maakten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is