N-VA Lubbeek fier op gemeentelijke webstek en op de informatisering van de gemeentelijke diensten!

Op 8 april 2003

N-VA Lubbeek is zeer verheugd te mogen vaststellen dat de gemeente Lubbeek werk maakt van de eigen webstek www.lubbeek.be. Immers in dit informaticatijdperk mag onze gemeente zeker niet achterblijven.

De gemeentelijke webstek is zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk opgesteld. Bezoekers worden niet overstelpt met nutteloze extraatjes of ergerlijke ‘pop-ups’, hoeven niet lang te wachten en vinden makkelijk terug wat ze zoeken. De verslagen van de gemeenteraad kunnen worden geraadpleegd op het internet en er is o.a. op de pagina ‘Vrije Tijd’ terug te vinden welke activiteiten georganiseerd worden in Lubbeek, Binkom, Pellenberg en Linden. Daarnaast is de N-VA zeer tevreden met de informatisering van de gemeentelijke diensten. Zo kunnen de meeste gemeentelijke diensten gemakkelijk bereikt worden via een e-postadres. Een vlugge vergelijking met de webstekken van enkele equivalente buurgemeenten (Tielt-Winge, Boutersem, Hoegaarden, Bekkevoort, Holsbeek,…) leert dat wij mijlenver voorstaan.
De N-VA geeft een dikke pluim aan het Lubbeeks gemeentebestuur én -personeel!
Met het oog op een optimalisering willen wij als kleine Lubbeekse oppositiepartij enkele opmerkingen formuleren.
Een eerste en wel zeer belangrijke tekortkoming van deze webstek is het ontbreken van een pagina met verwijzingen of ‘links’. Lubbeek, Pellenberg, Linden en Binkom bruisen van leven, ook op het wereldwijde web. Verschillende socio-culturele verenigingen beschikken over een eigen webstek (KLJ, Vakantiegenoegens, Volleybalclub Lizards Lubbeek, Camera Libra, Karateclub Shotokan,…) en het zou mooi zijn om op de gemeentelijke webstek verwijzingen naar de desbetreffende thuispagina’s te plaatsen. Ook mensen die meer informatie zoeken over onze ‘hogere’ overheden (de Vlaamse en de federale overheid, het Vlaams Parlement, de Kamer, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Aquafin, de Vlaamse Milieu Maatschappij, de VHM,…) zouden op de webstek van Lubbeek een verwijzing of ‘link’ moeten kunnen terugvinden.
Het ontbreken van een eenvoudig, overzichtelijk en duidelijk stratenplan is volgens ons een tweede tekortkoming.
Verder is het ook onduidelijk waarom er een aparte activiteitenkalender is die niet wordt gebruikt.

Alleszins N-VA Lubbeek is trots op de gemeentelijke webstek en hoopt dit nog lang te blijven.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is