• Lubbeek
  • Lubbeek
  • Lubbeek
  • Lubbeek
N-VA Lubbeek

U bent hier

Lubbeekse Scouts en KLJ hopen op snelle realisatie lokalen

Op 13 maart 2013

De Lubbeekse jeugdverenigingen scouts en KLJ hebben na zes jaar eindelijk zicht op nieuwe lokalen. Het nieuwe bestuur gaf zijn goedkeuring aan de sloop van wat er nog rest van de vroegere lokalen en de bouw van een volledig nieuw lokaal.

‘Het gaat hier om een bijzondere procedure. Daarom ligt het dossier nu bij de diensten van het Vlaams gewest. Als gemeentebestuur verwachten we verder geen problemen met de goedkeuring door de overheid en hopen op een respons binnen de maand. Ook de vzw Jeugdwerking Parochie Sint-Martinus hoop op een spoedig gunstig advies van het gewest zodat men snel met de bouw van de nieuwe lokalen kan starten', zeggen burgemeester Theo Francken (N-VA) en schepen van Jeugd Davy Suffeleers (N-VA).

‘Ook het vorige gemeentebestuur zette zich in voor de realisatie van de nieuwbouw, maar kon, ondanks de beste bedoelingen, nauwelijks vooruitgang boeken in de behandeling van het dossier. De oude lokalen werden om veiligheidsredenen gesloten zodat meer dan 250 leden van de scouts en de KLJ noodgedwongen dienden ondergebracht te worden in containers. Deze toestand was nochtans niet langer houdbaar en de roep om nieuwe lokalen werd steeds groter', aldus Suffeleers.

Schot in de zaak

De bouwplannen voor de nieuwe lokalen kenden een moeilijk verloop. De lokalen langs de Binkomstraat liggen in een groenzone en dus mocht nieuwbouw niet, enkel renovatie was mogelijk. Bij de gedeeltelijke afbraakwerken stortte een muur in die moest blijven staan als onderdeel van de verbouwing en meteen werden de werken als nieuwbouw geklasseerd waardoor ze tijdelijk werden stilgelegd. Na jaren wachten komt er nu dus eindelijk schot in de zaak.

De nieuwe bestuursploeg hoopt over een maand het fiat te krijgen van het Vlaams Gewest. Het gemeentebestuur voorziet in een subsidie voor de nieuwbouw van 250.000 euro terwijl de bouwers kunnen rekenen op geld uit het Leader Europa project, maar dat moet wel tegen het eind van het jaar worden opgenomen of het wordt geschrapt en is verloren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is