Kopstukkendebat Lubbeek

Op 6 april 2011

Melchior Wathelet van de Franstalige partij CDH heeft zijn deelname afgezegd aan de  debatavond die vrijdag in zaal Libbeke in Lubbeek georganiseerd wordt door de Vlaamse  Debatclub. Melchior Wathelet wil niet deelnemen omdat ook Gerolf Annemans van Vlaams Belang werd uitgenodigd.
De Vlaamse Debatclub Lubbeek, waar N-VA Kamerlid Theo Francken in het bestuur zit,  nodigde voor het debat van vrijdag grote namen uit van alle politieke strekkingen. Onder hen  ook Gerolf Annemans van Vlaams Belang en Melchior Wathelet van CDH. Die laatste wil  evenwel niet deelnemen zolang Annemans - of eender wie van Vlaams Belang - meedoet.
«Wathelet is staatssecretaris van asiel en migratie en is een Franstalige politicus die zeer  goed Nederlands spreekt», zegt Theo Francken, die het afzeggen van Wathelet een verlies  voor het debat vindt. «Zijn aanwezigheid zou zeker een meerwaarde voor het debat  betekenen. Wij willen een debat over de toekomst van België organiseren, en hoe meer standpunten en visies je dan hebt, hoe beter.»

In zaal Libbeke

Vrijdag om 20 uur zal in zaal Libbeke op de Gellenberg de debatavond plaatsvinden zonder Melchior Wathelet (CDH), maar dus wel met Gerolf Annemans, Bruno Tobback (Sp.a), Ben Weyts (NVA), Gwendolyn Rutten (Open Vld) en Pieter De Crem (CD&V). (HSK)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is