Gemeenteschool Binkom: parole, parole, parole

Op 29 januari 2010

12 juli 2007: Het Laatste Nieuws kopt: ‘Gemeenteschool krijgt grondige renovatie’

Onderwijsschepen Muls kondigt apetrots een grondige renovatie aan van de gemeenteschool in 2008 en 2009.

April 2009:  De Vlaamse administratie Onderwijs & Vorming publiceert haar doorlichtingverslag van de gemeenteschool van Binkom.

Uit dit verslag blijkt dat het onderwijskundig en onderwijsondersteunend functioneren van deze school goed verloopt. Zo is er onder meer sprake van ‘een gemotiveerd, dynamisch pedagogisch team’ en ‘een stimulerend pedagogisch klimaat waarin de kinderen maximale ontwikkelingskansen krijgen.’
Dat verdient een dikke pluim voor het hele schoolteam!

Dit inhoudelijk sterke werk steekt in schril contrast af met de waslijst aan opmerkingen over het zogenaamde ‘risicobeheersingsbeleid’. Dit is, kort gezegd, de infrastructuur. De opmerkingen gaan van het gebrekkige sanitair, over onveilige verlengsnoeren tot opmerkingen over het gebrek aan brandveiligheid.

Desalniettemin krijgt de Binkomse gemeenteschool een positief advies tot juni 2011. Tegen dan moet er tegemoet gekomen zijn aan de opmerkingen van de inspectie.

Januari 2010: Er is geen verwarming meer in de kleuterlokalen. Dit is reeds de tweede maal deze maand. De kleuters zijn nu verhuisd naar de refter. Er werd afgesproken dat alle ouders naar de gemeente bellen om te protesten.  

Hoe lang nog?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is