Cordon sanitaire rond Lubbeekse N-VA?

Op 17 november 2003

De Nieuw-Vlaamse Alliantie Lubbeek reageert onthutst op de beslissing van het VLD gemeentebestuur om niet langer te reageren op de politieke en inhoudelijke aantijgingen en knelpunten die wij naar voren brengen. Is er in Lubbeek een liberaal cordon sanitaire in de maak?

Aanleiding vormt onze persmededeling van afgelopen donderdag over het stiltegebied te Pellenberg. Ondanks het aangegane engagement (in 2000) om ten laatste in 2003 een officieel stiltegebied in te richten ten oosten van Pellenberg, is er op minder dan 2 maand voor het jaareinde nog niets gebeurd. Sterker nog, de betrokken milieuambtenaar was zeer behulpzaam, maar wist zelfs amper waarover het ging…

In een krantenartikel (Het Laatste Nieuws 15/11, blz. 40) kon het gemeentebestuur niet antwoorden op de vragen van de journalist over dit onderwerp. Het gemeentebestuur speelde voor de zoveelste maal liever de man dan de bal door te zeggen “dat het voltallige gemeentebestuur besloten heeft om niet meer te reageren op hun uitspraken. Anders blijven we bezig.”

Dat het VLD gemeentebestuur nooit een uitblinker is geweest in de door haar nationale partijleiding zo geprezen burgerdemocratie en –inspraak (denken we maar aan de pertinente weigering voor het invoeren van een vragenhalfuurtje (interpellatierecht) voor de gemeenteraad) wisten wij al langer, maar dit slaat toch werkelijk alles!

Wij kunnen enkel vaststellen dat onze liberale vrienden in de 21-jaar van volstrekte meerderheid, blijkbaar nooit veel oppositie gewoon zijn geweest en dat de oppositie liever monddood wordt gemaakt dan te antwoorden op de terechte inhoudelijke beleidsvragen die er aan hen gesteld worden. Het feit dat wij niet in de gemeenteraad zetelen doet hieraan op geen enkele wijze afbreuk. (Het is toch ook niet omdat AGALEV nu geen kamerleden meer heeft, dat ze geen visie en terechte kritiek kunnen of mogen hebben op het federale beleid?)

Voor de Lubbeekse N-VA is dit eens te meer een bewijs dat Lubbeek dringend nood heeft aan een écht alternatief, aan een nieuw elan, aan een ommekeer. 21 jaar volstrekte meerderheid is duidelijk niet gezond voor de gemeentelijke democratie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is