Betoncentrale Staatsbaan Lubbeek: ‘ruimte voor ondernemen én leefbaarheid’

Op 1 maart 2013

Hierop diende de firma een bouwaanvraag bij de gemeente in. De ingediende aanvraag betreft een aggregaatcentrale, volledig binnen de ambachtelijke zone gelegen, met in- en uitrit aan de Staatsbaan (gewestweg N2). Het plan voldoet aan alle milieuvoorwaarden. Het betreft een moderne centrale waarbij geluids- en stofhinder door de afzuigsystemen en omkapseling minimaal zijn. De afstand tot de achterliggende tuinen bedraagt 90 meter.

Tania Roskams, Lubbeeks schepen ruimtelijke ordening (N-VA): “We zijn als gemeentebestuur gevat door een beslissing van hogerhand. Aangezien de Vlaamse Regering de milieuvergunning afleverde en alles conform is met de geldende stedenbouwkundige voorschriften, dienen wij als gemeentebestuur eestdaags de bouwvergunning af te leveren. We koppelen dit echter aan strikte voorwaarden, vastgelegd in de vergunning. Zo dient de bufferzone met de achterliggende woonwijk te worden gerespecteerd. Dhr. Roelants zal op deze vrijgemaakte zone bomen planten. We zullen er als gemeente op toezien dat het vrachtverkeer de openingsuren en het juiste traject via de Staatsbaan, bedoeld voor vrachtverkeer, respecteert.“

 De ambachtelijke zone St Bernard is de laatste jaren onderwerp van heel wat commotie zowel bij omwonenden als bij bedrijfsleiders. Verscheidene bedrijven zijn hier immers al van vóór de opmaak van de gewestplannen gevestigd. Enerzijds zorgen deze bedrijvenzone voor heel wat lokale werkgelegenheid en economische activiteit. Anderzijds moet de nodige aandacht besteed worden aan de noden van de omliggende woonwijk. “We leveren op het ogenblik grote inspanningen om in overleg met bedrijfsleiders en bewoners de leefbaarheid van de ambachtelijke zone Sint-Bernard te garanderen. We zoeken intensief naar constructieve oplossingen voor alle partijen.” aldus schepen Roskams en burgemeester Francken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is