ACV wil niet dat ambtenaren ook na 65 nog werken in Lubbeek

Op 24 april 2013

In zijn klacht wijst het ACV-Leuven op artikel 158 van de Nieuwe Gemeentewet dat zeer duidelijk stipuleert dat 65 jaar de maximumleeftijd is voor gemeentelijke ambtenaren om op pensioen gesteld te worden. "Wij zijn van mening dat een lokaal bestuur zich niet boven de bepalingen van de Nieuwe Gemeentewet kan stellen en dus niet de bevoegdheid heeft om de pensioenleeftijd voor gemeentepersoneel te verlengen", aldus gewestelijk ACV-secretaris Veerle Putzeys in het bezwaarschrift.

Volgens Theo Francken getuigt de houding van het ACV van een verouderde visie op personeelsbeleid. "Langer werken op vrijwillige basis mag en kan geen taboe meer zijn."

Op federaal en Vlaams niveau kunnen ambtenaren mits toelating van hun baas na 65 nu al verder werken. "Een dergelijke regeling is in Vlaanderen ook op komst voor gemeentelijke ambtenaren. Een voorstel in die zin staat vrijdag geagendeerd op de Vlaamse ministerraad en minister Bourgeois liet eerder al weten niet te zullen optreden tegen dergelijke beslissingen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is